Walk In Trust | Inca sjamanisme - Q'eros sjamanen (2024)

Inca sjamanisme - Q'eros sjamanen

Wie zijn de Q'eros sjamanen ?

“Dit is mijn geest. Dit is mijn reis. Dit is wat ik ben. Ik ben de berg. Ik ben de rivier. Ik ben de condor. Ik ben de poëzie. Ik ben de slang. Ik ben de aarde. Ik ben de kosmos. Ik ben het gebed. Dit is wie ik ben."

Geschiedenis van het Inca sjamanisme

Op de hoogste hoogten in het Andesgebergte in Peru leeft een groep inheemse indianen namelijk Q'eros sjamanen. Zij zijn de directe afstammelingen van het oude Inca-volk dat in de 16e eeuw binnengevallen werd door de Spaanse veroveraars.

Gedurende de tijd werden veel van de Inca-mensen door de Spanjaarden gedwongen tot arbeid in de goud- en zilvermijnen, maar een paar anderen ontsnapten naar de "dorpen in de wolken" in de toevlucht van de heilige bergen (Apus). Deze mensen hebben het overleefd en bewaarden veel van de heilige kennis, waardoor het door de eeuwen heen intact bleef.

Beschermd door het Andesgebergte (Apus) en 500 jaar verborgen voor de Spaanse veroveraars en de moderne beschaving, zijn de Q'ero-mensen op wonderbaarlijke wijze in staat geweest om hun heilige Inca-tradities en -ceremonies van de ene generatie op de andere te behouden en mondeling door te geven.

Omdat de Q'ero 500 jaar volledig geïsoleerd waren, is hun oude wijsheid zeer puur en onaangetast door andere culturen, leren en religies. Hun wijsheid is honderden generaties lang geleden van vader en moeder op zoon en dochter en ze zijn doorgegaan met het ontwikkelen van deze geavanceerde technieken op het gebied van genezing, waarzeggerij en ceremonie.

Velen geloven dat de Inca Q'ero niets meer was dan een mythe van een lang verloren volk en een manier van leven. Maar begin jaren negentig zagen de mensen van de Q'ero tekenen aan de horizon die aangaven dat de tijd van oude profetie werd verbroken, en ervarenten ze dat het tijd was voor hun Q'ero-sjamanen om eindelijk uit de bergen naar beneden te dwalen met hun regenboogkleurige kleren. Een volk dat al bijna 500 jaar een mythe is, begon gehoor te geven aan de oproep van hun oude profetieën en deelt nu hun 10.000 jaar oude genezingstraditie en medicijnen met de samenlevingen van de moderne wereld.

De profetieën spraken over een nieuw tijdperk waarin grote veranderingen op de planeet zouden kunnen plaatsvinden.

De profetieën spraken over een nieuw tijdperk waarin grote veranderingen op de planeet zouden kunnen plaatsvinden.

“Als er een traan in de lucht is die ervoor zorgt dat de zon gaat verlichten en ons schade toebrengt, als de gletsjers smelten, als het klimaat verandert en natuurrampen komen en als de Condor bijna uitsterft, zullen we naar beneden lopen en onze spirituele traditie en met wijsheid van de wereld. Het wordt tijd dat de mensen uit het Westen wakker worden uit een diepe slaap. Een nieuw tijdperk is geboren en de moderne mens met intellect en brein wordt nu geraakt door de hitte, het hart en de ziel van de Andes.”

Wat is Andes-sjamanisme

Sjamanisme is een essentieel onderdeel van de cultuur van de Amazone, een land vol mystiek en magie. De sjamanen van Peru vertegenwoordigen een groep genezers die authentieke Andes- en jungle-ceremonies aanbieden voor spirituele transformatie en staan bekend als P'akkos.

Duizenden jaren lang speelden de sjamanen een essentiële rol in de culturen van het Amazonegebied. Deze wijze mannen en vrouwen in de gemeenschap hadden een betrouwbare kennis van genezing. Sjamanen - van P'akkos waren ooit leden van een oude religieuze sekte en tempelbouwcultuur, bekend als Chavin. Lang geleden baden leden van de Chavin-tempels in de Heilige Vallei van Peru, waaronder de wereldberoemde Tempel van het Licht, Machu Picchu en de Chavín de Huantar bij Huaraz.

De ruïnes van deze ooit machtige tempelcomplexen staan duizenden jaren later nog steeds overeind. Heilige aardewerk, architectuur en verborgen gelijkenissen gelijkenissen van hun katachtige godheid, een god met een sterk gezicht die altijd zijn tanden laat zien. Hoewel de top van de Inca-beschaving allang voorbij is, resoneren hun tempels nog steeds met krachtige helende energie.

Ancient Wisdom Keepers - De sjamanenrituelen van Peru

De sjamaan begrijpt de geneeskrachtige krachten van de planten. Hun mystieke vermogens stellen hen in staat om verbinding te maken met de geestenwereld, een schakel tussen de goden en de natuur.

Peruaanse sjamanen gebruiken vaak heilige relikwieën, zoals snuifbuizen van been, kralen, hangers, naalden, ceremoniële spondylusschelpen en kwartskristallen om de genezende krachten van de goden die nodig zijn. Genezende sjamanistische kristallen bieden een manier om te communiceren tussen de zichtbare en onzichtbare werelden, een kristallisatie van zonne-energie.”

Sjamanen coca als een "goddelijke plant", die wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, gekauwd of geconsumeerd als u. Ze lezen cocabladeren van observeren de bladeren die vallen voor heilige boodschappen van de geesten of om toekomstige gebeurtenissen te ontcijferen.

De oude genezers gebruiken ook een speciaal hallucinogeen: vilca (wat 'heilig' betekent in het Quechua). De Inca-sjamanen snuffelen aan zaden van de vilca-boom om visioenen uit te nodigen en contact te maken met de goden en de geestenwereld. Reinigende plantenbaden, temazcal (zweethutten), geluid en energetische genezing zijn ook soorten methoden die door de sjamanen worden gebruikt.

Vandaag de dag blijven de sjamanen van Peru de rijke genezing en magie van hun voorouders doorgeven. Mensen van over de hele wereld bezoeken heilige en geheime vindplaatsen van de Heilige Vallei voor restauratie. Degenen die een bezoek brengen, kunnen deelnemen aan privéplantgeneeskunde en energiegenezingsceremonies. Q'ero Shaman faciliteert en begeleidt Inca-reinigings-, zuiverings-, genezings- en opbeurende ceremonies, onderdeel van een zorgvuldige waarderingslijn van sjamanistische wijsheid.

De Tarypay Pacha - Een tijd van transformatie

Veel culturen van de wereld hebben hun traditionele genezingsbenaderingen allang verlaten. En toch voelen mensen zich, ondanks de grote vooruitgang in wetenschap en technologie, meer geïsoleerd en losgekoppeld dan ooit. De volgende milieucrisis en een wereldwijde pandemie hebben dit duidelijk gemaakt na de chaos en verwarring die in 2020 tot een resultaat zijn gekomen.

Toen de wereld op slot ging, konden veel mensen doodgaan, een roeping van diep van binnen. De redenering van moderne systemen heeft een dringende behoefte aan verandering. Het universum riep op tot genezing in tijden van crisis , om opnieuw verbinding te maken met de wijsheid van de voorouders, om opnieuw te luisteren naar de aarde, naar de geesten, naar de intuïtie.

De tijd is gekomen voor lichtwerkers en genezers om de vibratie van de planeet te verhogen en de harmonie te herstellen. De samenleving moet zich opnieuw verbinden met haar wortels en terugkeren naar het evenwicht met Pachamama (Moeder Aarde).

Sjamanen hebben de unieke missie om het nieuwe tijdperk in te luiden, de TARYPAY PACHA (Tijd van transformatie). Als de wereld zich de wijsheid van onze voorouders herhaalt, zullen we de eenheid op aarde herstellen, om onze spiritualiteit en onze liefde uit te cirkel.

Walk In Trust | Inca sjamanisme - Q'eros sjamanen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5817

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.